keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Mikkelin peruskoulujen ja lukion vaikuttamistilaisuus kouluturvallisuudesta 18.3.2011

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Sisäisen turvallisuuden työryhmä
POL-vastuualueen johto
Lasten ja nuorten tiimi

Mikkelin kaupunki
Kaupunginjohtaja
Kaupungin valtuusto
Kaupungin hallitus
Tekninen toimi ja lautakunta
Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi ja lautakunta
Opetustoimi ja lautakunta
Sosiaali- ja terveystoimi ja lautakunta
Maaseutu- ja tielautakunta
Pelastuslautakunta
Ympäristölautakunta
Mikkelin kaupungin peruskoulujen ja lukion
oppilaskunnat

Mikkelin kaupungin nuorisovaltuusto

Opetushallitus


Mikkelin peruskoulujen ja lukion vaikuttamistilaisuus kouluturvallisuudesta 18.3.2011

– aineisto toimenpiteitänne varten



Kevättervehdys,

Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Mikkelin kaupungin sivistystoimi järjestivät yhteistyössä 18.3.2011 Mikkelin kaupungin peruskoulujen ja lukion oppilaskuntien vaikuttamistilaisuuden kouluturvallisuuteen liittyen.

Tilaisuuteen osallistui 50 oppilaskuntien jäsentä 11 koulusta. Paikalla oli myös aluehallintoviraston edustajia sekä toimittajia. Tilaisuudessa alustivat ylijohtaja Elli Aaltonen, koulutusjohtaja Seija Manninen ja opetusneuvos Leo Pahkin Opetushallituksesta. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola.

Oppilaskunnat tekivät konkreettisia esityksiä siitä, miten kouluturvallisuutta voitaisiin parantaa. Valtion aluehallinto, Opetushallitus ja Mikkelin kaupunki lupasivat ottaa oppilaskuntien esitykset huomioon omassa työssään ja välittää nuorten esityksiä eteenpäin tahoille, jotka voivat osaltaan edistää kouluturvallisuutta.

Oppilaskuntien esitykset olivat laadukkaita ja monipuolisia.

Esityksistä on poimittavissa kullekin päätöksentekotaholle tai vastuutaholle sen toimialaan liittyvät esitykset. Esityksiä on Mikkelin kaupungin tekniselle lautakunnalle, kulttuuri ja vapaa-aikatoimen lautakunnalle, sivistyslautakunnalle, peruspalvelulautakunnalle, maaseutu- ja tielautakunnalle, pelastuslautakunnalle ja ympäristölautakunnalle.

Pyydämme, että aineistoa käsitellään edellä mainittujen lautakuntien lisäksi Mikkelin kaupunginhallituksessa tai sen johtoryhmässä sekä Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen yhteydessä toimivassa liikenneturvallisuusryhmässä. Itä-Suomen aluehallintovirastossa esityksiä tarkastellaan sisäisen turvallisuuden työryhmässä ja POL-vastuualueen johtoryhmässä sekä sen lasten ja nuorten tiimissä. Kukin päätöksentekotaho on velvoitettu informoimaan asian käsittelystä ja päätöksistään kyseistä oppilaskuntaa.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen on yhteiskuntamme tärkeimpiä tehtäviä. Olemme lupautuneet, mm. Lasten oikeuksien sopimuksessa, ryhtyvämme ”kaikkiin tarpeellisiin lainsäädäntö- ja hallintotoimiin” näiden tavoitteiden toteuttamiseksi.


Turvallisuusterveisin

Ylijohtaja Elli Aaltonen

Itä-Suomen aluehallintovirasto


Sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti