sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Lastenkulttuurikeskus Verso

Lastenkulttuurikeskus Verso laajentaa toimialuettaan


Verso-viikko polkaisee toiminnan käyntiin vauhdikkaasti

Etelä- ja Pohjois-Savossa toimiva verkostomuotoinen lastenkulttuurikeskus Verso on laajentanut toimialuettaan vuoden 2012 alusta Mikkeliin, Juvalle sekä Rantasalmelle. Verkostomuotoisen Lastenkulttuurikeskus Verson ovat perustaneet Varkauden, Pieksämäen, Leppävirran, Heinäveden ja Joroisten kunnat vuonna 2008. Verso toimii Soisalo-opiston yhteydessä.

Lastenkulttuurikeskus Verson toiminnan tavoitteet ovat lasten ja nuorten kulttuuristen oikeuksien turvaaminen, lasten ja nuorten oman kulttuurin vahvistaminen, varhaiskasvatuksen ja koulujen kulttuurikasvatuksen tukeminen, alueellisen yhteistyön kehittäminen, lastenkulttuuripalvelujen tuottaminen ja kulttuuriyrittäjyyden edistäminen. Verson toiminnan painopistealueina ovat leikki- ja toimintaympäristöjen kehittäminen, tarinallinen taidekasvatus ja nukketeatteri.

Verso toteuttaa näitä tavoitteita viemällä lastenkulttuuria varhaiskasvatuksen, koulujen ja tapahtumien omiin toimintaympäristöihin esityksinä ja työpajoina, joissa ohjaajina toimivat alueen taiteilijat ja taidekasvattajat. Verson omilla verkkosivuilla www.versoverkko.fi tiedotetaan jokaisen paikkakunnan lastenkulttuuritoiminnasta ja koordinoidaan versoverkon alueellista yhteistyötä. Sivustolla on myös vinkkivasu ja linkkisivusto lastenkulttuurin valtakunnallisiin toimijoihin.

Verso-viikko Mikkelissä

Mikkelissä lastenkulttuurikeskus Verson toimintaan mukaan lähteminen näkyy konkreettisesti heti vuoden alussa järjestettävän Verso-viikon muodossa. 19.-24.2.2012 järjestettävällä viikolla kulttuuria ja taidetta viedään perhepäivähoitajien iloksi eri puolille Mikkeliä. Ennalta sovituille ryhmille suunnatuissa toiminnoissa luvassa on tanssityöpajoja, taidetyöpajoja sekä paperiteatteriesityksiä. Näiden lisäksi Verso-viikolla järjestetään myös kaikille avointa ohjelmaa, joista tiedot alla. Tarkempia tietoja löytyy Verson www-sivuilta. Verso-viikon lisäksi lastenkulttuurikeskus Verson kautta toteutetaan Mikkelin alueella mm. koulutuksia, esityksiä ja Verso nähdään mukana useassa eri tapahtumassa.

Sunnuntai 19.2.
Naisvuoritalo Mikonkatu 23, 50100 Mikkeli
Talven taikaa – tapahtuma
Klo 10.00 Nukketeatteriesitys Jacques Umbrella – Taikasateenvarjo
Nukketeatteri Reaktori
Kesto noin 35 min.
Klo 10.30-12.00 Kuvataidetyöpajoja sisällä ja ulkona.
Mukana lapsia leikittämässä Jumppe – jänis ja Kepsu – kilpikonna!
Kasvomaalausta

Keskiviikko 22.2.
Lähemäen kirjasto Alakatu 11, 50170 Mikkeli
Klo 9-11 Satuseikkailu – Salaperäiset jäljet
Seurataan salaperäisiä jälkiä kirjaston sokkeloissa, välillä pysähtyen muovailemaan taikataikinalla ja loruilemaan värimättäillä!
Ennakkoilmoittautuminen!
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Maria Koikkalainen, 044 743 6409

Perjantai 24.2.
Pääkirjasto Raatihuoneenkatu 6, 50100 Mikkeli
Klo 9-11 Satuseikkailu – Salaperäiset jäljet
Seurataan salaperäisiä jälkiä kirjaston sokkeloissa, välillä pysähtyen muovailemaan taikataikinalla ja loruilemaan värimättäillä!
Kulje seikkailu omaan tahtiin!
Lisätiedot Maria Koikkalainen, 044 743 6409



Terveisin
Susanna Latvala
kulttuurituottaja
Mikkelin kaupunki
Sivistystoimi / Kulttuuripalvelut
Maaherrankatu 9-11
50100 Mikkeli
050/311 7204
http://www.mikkeli.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti